Hogyan kell felszerelni a STAR STONE által kínált kerítés kiegészítőket

Kőburkolatok

Hogyan rakjuk le a STAR STONE járdalapokat

Díszkő

Hogyan helyezzük fel a STAR STONE díszkő

Téglaburkolatok

Hogyan helyezzük fel a STAR STONE téglaburkolatot

Felrakási útmutató ragasztással történő rögzítéssel a STAR STONE kerítés oszlop és kerítés köztes fedeleihez

A kerítés kellékek szerelése előtt olvassa el a következő útmutatót!

Tisztítsa meg a burkolni kívánt felületet a ragasztóanyag tapadása érdekében. Amennyiben a felület sima és fényes, a megfelelő tapadás biztosítása érdekében csiszolópapírral le kell csiszolni.
A régi felületeket ellenőrizzük, ha elbírják a burkolást. Amennyiben 5 mm-nél nagyobb egyenetlenségeket észlelünk, ragasztóval kijavítjuk.
A felületeket portalanítjuk, a koszt, zsír- és festékfoltokat eltüntetjük és zsírtalanítjuk. Amennyiben penész vagy gomba található, letisztítjuk és a felületet a megfelelő termékekkel kezeljük.
A kerítés kellékek lerakása előtt gyémántos koronggal vágjon csöpögtetőt 1-2 cm-re a széltől.
Fehér, kültéri ragasztóanyag használata javasolt.
A kerítés köztes elemeket 5-10 mm-es fugával rakjuk le.
A burkolatot 5 és 25 C között ajánlott szerelni.
Kerülje az esős időt.

A fal vagy az oszlopok egyenletességét ellenőrizni szükséges. Amennyiben 5-10 mm-nél nagyobb egyenetlenségeket észlelünk, ragasztóval kijavítjuk, ha nagyobbak, habarcsot használunk.

Az oszlopok közötti távolságot megmérjük, ahhoz, hogy a vágásokat mellettük végezzük.

A köztes kerítés lapokat gyémántos koronggal vagy nedves vágószerszámmal vághatjuk le. A sarkok esetén 45 fokos vágás javasolt.

A kerítés oszlop vagy köztes fedelek szerelése előtt vágja ki a csöpögtetőt a széltől 1-2 cm-re.

A zsák tartalmát egy edénybe kell tölteni, megmért mennyiségű vízzel (7,5 liter víz egy 25 kg-os zsákhoz). A keverést legjobb, ha mechanikusan végzi, krémes, homogén, könnyen feldolgozható állag eléréséig. 5 percet állni hagyjuk, majd újra keverjük. Feldolgozhatósági idő: kb. 2,5 óra.

A teljes felületi kontaktus és szintezés érdekében a ragasztót fogas glettvassal hordjuk fel az elemekre. A lapokat gyémántos koronggal vagy nedves vágószerszámmal vághatjuk méretre.

Ugyanúgy vigye fel a ragasztót a lap alsó részére.

A lap helynek igazítását maximum 20 perc alatt, vagy a ragasztóanyag címkéjén levő útmutatások betartásával szükséges elvégezni. Használjon gumikalapácsot a lapok ütögetéséhez, minél jobb tapadást biztosítva a falra. Ne használjon olyan szerszámot, amely a lapokat megsértheti.

Mindig ellenőrizze vízmértékkel az egyenletességet.

A dilatációs hézagok nagyon fontosak a munkálat ellenállásához és 5-10 mm-es hézagtartó használatát javasoljuk.

A kerítés köztes fedelek fugázása nagyszemcsés, kültéri fugával történik. A fugázóanyagot egy különleges szerszámmal vagy fugázózacskóval alkalmazzuk.

Fontos, hogy a fugázóanyagot a termék vastagságának kétharmadáig juttassuk be, ahhoz, hogy nagyobb ellenállást biztosítsunk és az időben megjelenő repedéseket elkerüljük. A fugázóanyag többletet kőműveskanállal és nedves szivaccsal távolítjuk el.

A szélek megvédéséhez használjon papír ragasztószalagot.

Az oszlop fedkövet és alátétet az oszlophoz vagy más falazóelemhez való illesztésénél ragasztani és fugázni kell.

Ezeknek a kellékeknek az a szerepük, hogy megakadályozzák a víz beszivárgását a falazatba

A STAR STONE termékek előnyei

Termékeinkbe épített technológiák

ico-star-stone-power

01. STAR STONE - Power

A legjobb adalékanyagok termelési folyamatában való felhasználásnak köszönhetően a termékeink utánozhatatlan ellenállását biztosítja, ezáltal kitűnő ellenállású és tartós termékeket hozhatunk létre

ico-star-stone-protect

02. STAR STONE - Protect

A termelési folyamat során háromdimenziós erősítést használunk fel a termék teljes tömegében. STAR STONE Protect a feszültség és összehúzódások miatt keletkezett repedések és hasadások megjelenését küszöböli ki, jelentősen növeli a használati és fagyás-kiengedés ellenállást.

ico-star-stone-clean

03. STAR STONE - Clean

A termékek tisztasága sokkal könnyebben megőrizhető, mivel a kosz nem ragad a felületre. A foltok, rágógumi vagy egyéb, már száraz anyagok eltávolítása sokkal könnyebbé válik, mivel a termékek teljes egészükben áthatolhatatlanok.

ico-star-stone-reala

04. STAR STONE - Real

A természetes textúrák kiemelkedő másolási erejének köszönhetően a STAR STONE termékek a természetes kőanyagok legvalódibb alternatíváját képviselik, prémium minőségi anyagokat eredményezve, amelyek a piacon levő anyagok közül a legtöbb és legrészletesebb részleteket képesek reprodukálni.