Kreatív erkély burkolat ötletek, akár kis terekhez is

Az erkélyek nem csupán a friss levegő és a kilátás nyújtotta élményre szolgálnak, hanem szabad teret is biztosítanak a kreativitásunk kibontakoztatására. Akár kis térről, akár egy nagyobb erkélyről is beszéljünk, ha az erkély burkolat kialakításáról van szó, számos lehetőség van arra, hogy ezt a teret úgy alakítsuk, hogy egyedi és lenyűgöző legyen. Ebben a cikkben néhány kreatív erkély burkolat ötletet osztunk meg, amelyek némelyike kifejezetten kis terekhez nyújtanak segítséget. Hozza ki a legtöbbet az erkélyéből és teremtsen egy olyan helyet, amely kifejezi a saját stílusát és személyiségét.

Erkély burkolat: borítsuk zöldbe

Kis területeken az egyik legjobb módja annak, hogy növényeket és zöldet vigyünk be az erkélyre, a függőleges kertészkedés alkalmazása. Használjunk akasztóval rendelkező kaspókat, amelyeket falra szerelhetünk, virágtartó állványokat, amelyeken növényeket helyezhetünk el, vagy lógassuk fel makramékkal a kaspókat. Ez a módszer nem csak helytakarékos, de segítségével könnyedén feldobhatjuk az erkélyt és barátságos hangulatot teremtünk, akár még a belváros közepén is.

A másik megoldás, ha az erkély kicsi, szürke, kopár hely, a műfű. Ez az opció zöld és friss megjelenést kölcsönöz az erkélynek, anélkül, hogy szükség lenne a folyamatos gondozásra és karbantartásra, mint egy valódi gyep esetén. A műfű burkolat puha és kellemes tapintású, kiváló választás lehet, ha egy kis zöldfelületet szeretne az erkélyedre. Ráadásul a napjainkban kapható, jobb minőségű burkolatok, már nagyban hasonlítanak a valódi gyepre, nem nyújtanak olyan mű hatást. 

Erkély burkolat és kiegészítők

Faldekorációk

A falakat ne hagyjuk üresen állni, hanem használjuk ki őket a dekorációk elhelyezésére. Akár kis fali polcokat szerelhetünk fel, ahol növényeket vagy kisebb díszeket helyezünk el, akár falra akasztható kis tükröket vagy egyedi faliórákat teszünk fel, a faldekorációk nagyszerű módjai lehetnek az erkély személyre szabásának és felélénkítésének.

Világítás

A megfelelő világítás kiválasztása nagyban befolyásolja az erkély hangulatát és atmoszféráját. Használjunk különböző fényforrásokat, mint például lámpákat, füzéreket vagy LED-szalagokat, hogy kellemes hangulatot teremtsünk. A lágy fények segítségével romantikus és barátságos légkört varázsolhatunk.

Burkolatok

Fali burkolatok

A mozaik burkolatok egy szép és kreatív megoldás lehet az erkély burkolására, függetlenül attól, hogy milyen méretű. A mozaikok számtalan színben, mintában és anyagban elérhetők, így lehetősége van kifejezni a saját egyedi stílusát. Alkothat egyszerű mintákat vagy akár összetettebb és látványosabb dizájnt is.
A tégla burkolat segítségével pedig könnyedén érhető el modern megjelenés, ami természetes textúrájának köszönhetően barátságos légkört teremt. 

Dekoratív padlóburkolat

Válasszon olyan szokatlan és dekoratív padlóburkolatot, ami felhívja az erkélyedre érkező vendégek figyelmét. Például választhatunk színes és mintás csempét, vagy akár különleges mintázatú faburkolatot is. Ha pedig elegáns megjelenést szeretnénk, akkor a dekor kőburkolat mellett tegyük le voksunkat, ami különleges eleganciát és kifinomultságot sugall.
Ezzel az egyszerű változtatással az erkély azonnal egyedi és vonzó megjelenést kap.

Ötletes erkély burkolat ötletek a STAR STONEtól

Ha további ötletekre vagy információra van szüksége, keressen minket bizalommal elérhetőségeink egyikén!