Dekoratív kőlapok lerakására vonatkozó utasítások

Kőburkolatok

Hogyan rakjuk le a STAR STONE járdalapokat

Téglaburkolatok

Hogyan helyezzük fel a STAR STONE téglaburkolatot

Kerítés kiegészítők

Hogyan kell felszerelni a STAR STONE által kínált kerítés kiegészítőket

A STAR STONE dekoratív kőlapok lerakása teljesíthető ragasztós rögzítéssel

A szerelés előtt olvassa el a következő útmutatót!

Tisztítsa meg a burkolni kívánt felületet a ragasztó és a burkolótermékek ragadása érdekében.
A burkolandó felületnek stabilnak, száraznak kell lennie, Amennyiben a felület sima és fényes, a megfelelő tapadás biztosítása érdekében csiszolópapírral le kell csiszolni.
A helyes burkolás érdekében fontos vízmértékkel egy eredeti szintet kijelölni.
Egyenletes felület kialakítása érdekében használjon különböző raklapon levő kőburkolatot.
Az anyagot csak szemrevételezés után szerelje fel.
A vágott lapokat vágás után le kell mosni a cementpor eltávolítása érdekében.
A burkolatot 5 és 25 C között ajánlott szerelni. Kerülje az esős időt.

Tisztítsa meg a burkolandó felületet és a lapokat a tapadás biztosítása érdekében. A burkolandó felületnek stabilnak, száraznak kell lennie, Amennyiben a felület sima és fényes, a megfelelő tapadás biztosítása érdekében csiszolópapírral le kell csiszolni. A helyes burkolás érdekében fontos lézerrel vagy szintzsineggel és vízmértékkel egy eredeti szintet kijelölni.

Fontos, hogy a burkolást az alsó részről kezdjük, az utolsó előtti sorral. Majd, egy 90 fokos szöget felvéve, egy vízszintes és egy függőleges vonalat szükséges meghatározni. Az utolsó díszkő sort olyan elemekből rakjuk ki, amelyek mérete a padlószint szerint szabályozható.

A jobb linearitás és tökéletes simítás érdekében kőműveskanállal vagy hasonló szerszámmal tisztítsa le az esetleges sorját.

A zsák tartalmát egy edénybe kell tölteni, megmért mennyiségű vízzel (7,5 liter víz egy 25 kg-os zsákhoz). A keverést legjobb, ha mechanikusan végzi, krémes, homogén, könnyen feldolgozható állag eléréséig. 5 percet állni hagyjuk, majd újra keverjük. Feldolgozhatósági idő: kb. 2,5 óra.

A teljes felületi kontaktus és szintezés érdekében a ragasztót fogas glettvassal hordjuk fel a falra. Elasztikus és fagyálló járólap vagy csempe ragasztó használata ajánlott. A világos színű termékek esetén fehér ragasztóanyag javasolt

Hordja fel a ragasztót minden egyes termék hátsó részére. Ezáltal a lap és a fal között tökéletes tapadás jön létre. A sarokelemeke gyémántos koronggal vagy nedves vágószerszámmal vághatók. Az 1,5 cm-nél vastagabb burkolatok esetén 45 fokos vágás javasolt.

A lap helynek igazítását maximum 20 perc alatt, vagy a ragasztóanyag címkéjén levő útmutatások betartásával szükséges elvégezni. Amennyiben a burkolandó felület sarkokkal rendelkezik, a vágások elkerülése érdekében kezdje a sarkokkal. Ne használjon olyan szerszámot, amely a díszkövet megsértheti. A helyes lerakás érdekében „szakítsa meg” a vízszintes vagy függőleges fugákat 30-50 cm-ként.

3-4 soronként ellenőrizze vízmértékkel az egyenletességet.

A kőburkolat impregnálását festőhengerrel, ecsettel vagy porlasztóval végezzük.

A mészlerakodást, amely bizonyos helyeken megtörténhet, le kell tisztítani. A mészlerakodás elkerülése és a szín megőrzése érdekében a STAR STONE által forgalmazott impregnáló oldat használata javasolt. A szereléshez és karbantartáshoz szükséges anyagokat a cégünktől beszerezheti.

A STAR STONE termékek előnyei

Termékeinkbe épített technológiák

ico-star-stone-power

01. STAR STONE - Power

A legjobb adalékanyagok termelési folyamatában való felhasználásnak köszönhetően a termékeink utánozhatatlan ellenállását biztosítja, ezáltal kitűnő ellenállású és tartós termékeket hozhatunk létre

ico-star-stone-protect

02. STAR STONE - Protect

A termelési folyamat során háromdimenziós erősítést használunk fel a termék teljes tömegében. STAR STONE Protect a feszültség és összehúzódások miatt keletkezett repedések és hasadások megjelenését küszöböli ki, jelentősen növeli a használati és fagyás-kiengedés ellenállást.

ico-star-stone-clean

03. STAR STONE - Clean

A termékek tisztasága sokkal könnyebben megőrizhető, mivel a kosz nem ragad a felületre. A foltok, rágógumi vagy egyéb, már száraz anyagok eltávolítása sokkal könnyebbé válik, mivel a termékek teljes egészükben áthatolhatatlanok.

ico-star-stone-reala

04. STAR STONE - Real

A természetes textúrák kiemelkedő másolási erejének köszönhetően a STAR STONE termékek a természetes kőanyagok legvalódibb alternatíváját képviselik, prémium minőségi anyagokat eredményezve, amelyek a piacon levő anyagok közül a legtöbb és legrészletesebb részleteket képesek reprodukálni.