Kültéri falburkolat ötletek otthonunk egyedi megjelenéséért

A megfelelő kültéri falburkolat ötletek kivitelezésével drasztikusan megváltoztatható egy ház megjelenése és tónusa. Több opció is rendelkezésre áll, ha valaki szeretné felfrissíteni otthona küllemét – bejegyzésünkben összeszedtük a legnépszerűbb ötleteket, amelyekkel új, vonzó megjelenést kölcsönözhetünk minden ingatlannak.

Kültéri falburkolat ötletek: több tónusú burkolás

Mind a belső, mind a külső formatervezés egyik kedvelt irányzata manapság, hogy keverik a különféle tónusú és/vagy színű burkolatokat. Ez a megoldás karakteresebbé teheti az épületet, miközben igen kellemes látványt nyújt. Nem muszáj élénk vagy nagyon eltérő árnyalatokat és tónusokat használni, a finomabb átmenetekkel is ugyanolyan látványos eredmény érhető el. Természetesen nyugodtan keverhetünk világosabb és sötétebb falburkolatokat otthonunk külső felületén anélkül, hogy zavaróan hatna – mindössze arra kell figyelnünk, hogy ne essünk túlzásokba.

dekoratív kültéri falburkolatok ötletek

A falburkolat függőleges és vízszintes elhelyezésének kombinálása

Csakúgy, mint a tónusok és színek tekintetében, a stílusok kombinációja az ingatlan külső borításának megtervezése során az idő előrehaladtával egyre népszerűbbé vált. Miért kellene ragaszkodni ahhoz a szokáshoz, hogy egy ház falának burkolásánál csak függőleges vagy vízszintes módon helyezzük el az egyes paneleket?


Elméletben furcsának tetszhet az ötlet, azonban számos esetben kiválóan működik. Megfelelő kivitelezés mellett ugyanis egy kis kontraszt egyensúlyt képes teremteni, emellett nem kevés dizájnnal is szolgál a szerkezetnek. Elsőre ránézve úgy tűnhet, mintha az egész épület önálló darabokból állna, nem pedig egyetlen egészből. A „különböző” elemek egymáshoz illeszkedése pedig felettébb hízelgő a szemnek.

Kültéri falburkolat ötletek: keverjük a klasszikust a modernnel

Az újabb és a klasszikus stílusok vegyítése a kültéri falburkolat ötletek egyik favoritja, amely nagymértékben növelheti egy épület vonzerejét. A modernebb falburkolatok korszerű megjelenést kölcsönöznek az ingatlannak, amely remekül kiegészíthetik a természetes kőhatású falburkolatokat. Utóbbiak klasszikus kinézete szinte sosem megy ki a divatból. A kettő keveréke pedig biztosítja az áhított kontrasztot, miközben megőrzi klasszikus design melegségét és hívogató hangulatát.

egyedi kültéri falburkolat ötletek

Keverjük a különböző anyagú burkolatokat

Nincs semmi baj azzal, ha valaki egyetlen anyagot használ az egész ingatlan beburkolásához. Azonban ha nem teszünk bele egy kis változatosságot, fennáll a veszélye, hogy kissé unalmasnak hat a látvány. Érdemes megfontolni, hogy kísérletezzünk egy kicsit a matériákkal: a beton és a fém például kiválóan működik együtt, és messziről kiemeli az épületet a mellette lévők közül. De ugyanolyan jó választás mondjuk a természetes kőhatású burkolat és néhány faelem használata – a lényeg, hogy egy-két helyen eltérő anyagok használatával törjük meg a monotonitást. A jól átgondolt kontrasztok kulcsfontosságúak, hogy egy karakteres, mélységgel rendelkező otthont alakíthassunk ki. Egy vonzó külsejű otthon nagy hatással lehet az ottlakók hangulatára, nem is beszélve arról, hogy minden szomszéd és járókelő a csodájára jár majd.

Kültéri falburkolat ötletek: alakítsunk ki rusztikus megjelenést

A rusztikus kinézet valahogy sosem tud kimenni a divatból, függetlenül attól, hogy milyen új trendek jönnek-mennek. Meleg, otthonos érzést kelt, amely örömet okoz mindenki számára, különösen a természet kedvelőinek. De azok is első látásra beleszerethetnek, akik szeretnének kiszabadulni a városi miliő forgatagából. A rusztikus stílus kialakítása az épület külső felületén legkönnyebben természetes kő vagy kőhatású falburkolatokkal érhető el. Miután a rusztikus stílusú ingatlanokat szinte mindenki a nyaralással és a vakációval azonosítja, így munkánk gyümölcsének biztosan sok kedvelője fog akadni.

modern kültéri falburkolat ötletek 03

Hasznosnak találta bejegyzésünket?
Akkor talán érdekelhetik Önt terasz burkolat ötleteink is!