Hogyan rakjuk le a STAR STONE járdalapokat

A STAR STONE kőlapok vasalt betonalapra ragasztással, félszáraz esztrich alapra, illetve aprított kőalapra rakhatóak le.

Téglaburkolatok

Hogyan helyezzük fel a STAR STONE téglaburkolatot

Díszkő

Hogyan helyezzük fel a STAR STONE díszkő

Kerítés kiegészítők

Hogyan kell felszerelni a STAR STONE által kínált kerítés kiegészítőket

További információk

Ragasztás vasbeton lapra

Ez a legnépszerűbb és legtartósabb módszere a STAR STONE kőlapok lerakásának

A kőburkolat szerelése előtt olvassa el a következő útmutatót!

Egyenletes felület kialakítása érdekében használjon különböző raklapon levő kőburkolatot.
Az anyagot csak szemrevételezés után szerelje fel.
A vágott kőburkolatot vágás után le kell mosni a cementpor eltávolítása érdekében.
Nagy felületeket soha ne szereljen fuga nélkül (felületek megszakítása).
A burkolatot 5 és 25 C között ajánlott szerelni.Kerülje az esős időt!

Az új, cement alapú beton- és betonaljzat felületeket érlelni kell (legalább 28 napot). A régi felületeket ellenőrizzük, ha elbírják a burkolást. Amennyiben 10 mm-nál nagyobb egyenetlenségeket észlelünk, ragasztóval kijavítjuk.

A felületeket portalanítjuk, a koszt, zsír- és festékfoltokat eltüntetjük és zsírtalanítjuk. Amennyiben penész vagy gomba található, letisztítjuk és a felületet a megfelelő termékekkel kezeljük. A nagyon abszorbens felületeket univerzális alapozóval alapozzuk.

A zsák tartalmát egy edénybe kell tölteni, megmért mennyiségű vízzel (7,5 liter víz egy 25 kg-os zsákhoz). A keverést legjobb, ha mechanikusan végzi, krémes, homogén, könnyen feldolgozható állag eléréséig. 5 percet állni hagyjuk, majd újra keverjük. Feldolgozhatósági idő: kb. 2,5 óra.

A ragasztót 2-10 mm-es vastagságban hordjuk fel a hordozófelületre. Glettvassal elkenjük (a sima részével), majd a hornyolt részével 6-10 mm-es mélyedést és szélességet alakítunk, a ragasztott lapok méretétől függően.

A ragasztót ugyanúgy hordjuk fel a lap alsó részére.

A betonpadlók burkolásához a lapokat a kívánt helyzetbe tesszük, kézzel, finoman lenyomva. Ezután, gumikalapáccsal ütögetjük a ragadáshoz és a kívánt szint elérése érdekében.

A felek burkolása esetén, a ragasztó és a lap közötti érintkezési felület a lap legalább 2/3-át kell kitegye. A lapok lenyomásakor előtüremkedett ragasztófelesleget azonnal el kell távolítani.

A lap helynek igazítását maximum 20 perc alatt szükséges elvégezni. A csökkent csúszásképesség miatt, a függőleges falakat fentről lefele lehet burkolni, közepes lapok esetén, a nem esztétikusan levágott darabok elrejtése érdekében

A burkolt részre lépés és a fugázás kb. 24 óra múlva lehetséges. Bármely más munkálat a ragasztóanyag teljes szilárdulása után lehetséges, min. 72 óra múlva.

A kőburkolat impregnálását festőhengerrel, ecsettel vagy porlasztóval végezzük.

Félszáraz betonaljzat

A hasznosat a költségkíméléssel egybekötő megoldás

Sóderágy

Ez a módszer a járdakövek leggazdaságosabb és leggyorsabb lerakási módszere

A STAR STONE termékek előnyei

Termékeinkbe épített technológiák

ico-star-stone-power

01. STAR STONE - Power

A legjobb adalékanyagok termelési folyamatában való felhasználásnak köszönhetően a termékeink utánozhatatlan ellenállását biztosítja, ezáltal kitűnő ellenállású és tartós termékeket hozhatunk létre

ico-star-stone-protect

02. STAR STONE - Protect

A termelési folyamat során háromdimenziós erősítést használunk fel a termék teljes tömegében. STAR STONE Protect a feszültség és összehúzódások miatt keletkezett repedések és hasadások megjelenését küszöböli ki, jelentősen növeli a használati és fagyás-kiengedés ellenállást.

ico-star-stone-clean

03. STAR STONE - Clean

A termékek tisztasága sokkal könnyebben megőrizhető, mivel a kosz nem ragad a felületre. A foltok, rágógumi vagy egyéb, már száraz anyagok eltávolítása sokkal könnyebbé válik, mivel a termékek teljes egészükben áthatolhatatlanok.

ico-star-stone-reala

04. STAR STONE - Real

A természetes textúrák kiemelkedő másolási erejének köszönhetően a STAR STONE termékek a természetes kőanyagok legvalódibb alternatíváját képviselik, prémium minőségi anyagokat eredményezve, amelyek a piacon levő anyagok közül a legtöbb és legrészletesebb részleteket képesek reprodukálni.