Kerti medence ötletek a gyönyörű otthonért

Egy medence otthonunk egyik legjobb kiegészítője, akár lelkes úszók vagyunk, akár csupán szeretünk egy tükörsima kék felület mellett pihenni. A megfelelő kerti medence ötletek segíthetnek remek helyszínt teremteni a nyári mulatságoknak, miközben a saját stílusunkhoz formálhatjuk az udvart. Az alábbiakban összegyűjtöttük napjaink néhány közkedvelt kialakítást, amelyekkel igazán egyedivé varázsolhatjuk otthonunk külső térrészét.

Kerti medence ötletek: hosszú és keskeny

Ha a medencét fitnesz célokra is szeretnénk használni, akkor a hosszú és keskenyebb kerti medence ötletek jelentik számunkra a tökéletes megoldást. Áramvonalas formájának valamint funkcionalitásának köszönhetően egészségünk megőrzésének egyik kiemelt eszköze lehet. Tipp: töltsük fel virágokkal vagy egyéb növényzettel a medence szegély melletti területet, így gyönyörűen kiemelhetjük házi uszodánk dizájnját. Ha pedig egy letisztult megjelenésű térkővel borítjuk be a medence környékét, elegáns és modern hangulatot csempészhetünk kertünkbe.

mediterrán kerti medence ötletek

Merülőmedence egybeolvadva a természettel

A merülőmedence remek lehetőséget kínál a kisebb hátsó udvarokban egy kellemes légkör megteremtéséhez. Ugyan nem fogunk benne tudni sokat úszkálni, de tökéletes helyszínt garantál a lehűléshez egy forró nyári napon. Egy hozzáadott szökőkút pedig pihentető zajjal és extra díszítőelemmel gazdagítja a területet. A kerti medence ötletek kivitelezése előtt minden alkalommal vessünk számot a környezettel is, és igyekezzünk összhangba hozni a kettőt. Ha például egy mediterrán stílusú növényzettel teli udvarról beszélünk, válasszunk hozzá mediterrán burkolatot és ahhoz hasonló világos árnyalatú köveket! Ezzel textúrát adhatunk a területnek, miközben természetes és vonzó megjelenést kölcsönzünk neki.

Kerti medence ötletek: legyünk kreatívak a burkolattal

Alakítsunk ki külön zónákat a kertben a medence köré a burkolat kreatív lerakásával! Meghatározhatunk egy külön részt az étkezőasztalnak és székeknek, egy másik helyet a napozóágyaknak és a grillsütőnek, és így tovább. Ha kicsi a kertünk, azonban mindenképp szeretnénk növényzetet is a medence körül, pár helyen a burkolatban hagyjunk meg egy-két ültető oázist a gyep számára. Ezzel a megoldással összeköthetjük a medencét a kert többi részével, és természetes lágysággal ruházza fel a térrészt. Nem csak a burkolatok lerakásával játszhatunk, ha kerti medence ötletek megvalósításáról van szó – merjünk nagyot álmodni azok színével is! Térjünk el a hagyományos kék csempéktől, és válasszunk egy drámaibb sötét árnyalatú burkolatot. A sötétebb színek ugyanis tágítják a teret, így nagyobbnak és mélyebbnek tűnik majd egy kisebb medence, ráadásul valóban egyedi és magával ragadó látványt nyújt. Ha ehhez a medence környéki részhez kontrasztként egy világos burkolatot választunk, a végeredmény garantáltan utolérhetetlen lesz.

Helyezzünk el a közelben egy pergolát

A kerti medence ötletek között a pergola elhelyezése több szempontból is figyelmet érdemel – nemcsak csodálatosan mutat házi uszodánk mellett, hanem nyáron árnyékot, esős időben pedig fedezéket biztosít. Így egy pergola alá nyugodtan elhelyezhetünk egy-két kerti bútort vagy akár egy kanapét sok párnával, hogy merülés után mindenkinek lehetősége legyen egy kis sziesztára.
Végezetül egy jótanács: feltétlenül gondoskodjunk minőségi és elegendő világításról a medence körül! Ahol ugyanis medence van, ott van kiloccsant víz is, ami éjszaka különösen balesetveszélyes. A megfelelően elhelyezett fényforrásokkal viszont az esti csobbanások is biztonságosak lehetnek.

merülő kerti medence ötletek

Érdekesnek találta bejegyzésünket?
Akkor olvassa el terasz burkolat ötletek c. írásunkat is!