Hogyan rakjuk le a STAR STONE járdalapokat

A STAR STONE kőlapok vasalt betonalapra ragasztással, félszáraz esztrich alapra, illetve aprított kőalapra rakhatóak le.

Téglaburkolatok

Hogyan helyezzük fel a STAR STONE téglaburkolatot

Díszkő

Hogyan helyezzük fel a STAR STONE díszkő

Kerítés kiegészítők

Hogyan kell felszerelni a STAR STONE által kínált kerítés kiegészítőket

További információk

Sóderágy

Ez a módszer a járdakövek leggazdaságosabb és leggyorsabb lerakási módszere

A kőburkolat szerelése előtt olvassa el a következő útmutatót!

Egyenletes felület kialakítása érdekében használjon különböző raklapon levő kőburkolatot.
Az anyagot csak szemrevételezés után szerelje fel.
A vágott kőburkolatot vágás után le kell mosni a cementpor eltávolítása érdekében.
Nagy felületeket soha ne szereljen fuga nélkül (felületek megszakítása).
A burkolatot 5 és 25 C között ajánlott szerelni.Kerülje az esős időt!

A terepet megmérjük és elhatároljuk a karók és zsineg segítségével.

Az előzőleg előkészített helyen a terepet felbontjuk és 10-40 cm réteget eltávolítunk, ezáltal biztosítva a víz elvezetését az alapzatról és szerkezetről.

2-2,5%-os lejtőt alakítunk ki a burkolni kívánt terület vízmentesítése érdekében.

Az infrastruktúra kialakításában 5-10 cm sódert többször tömörítünk a kívánt szint eléréséig, minimum 20 cm-ben. A tömörítést hengerrel végezzük.

A szegélyeket kb. 10-15 cm betonágyra szereljük, a szegély hátsó részét megtámasztjuk a platform által kifejtett erők átvételének érdekében. Minimum 1 cm-es dilatációs hézagot hagyunk, a szegély felső része lesz a burkolt platform felső szintje, helyt hagyunk egy minim 4 centis homok- vagy sóderrétegnek is.

A felső, 0-18 mm átmérőjű, minimum 4 cm-es vastagságú sóderréteget lapvibrátoros tömörítőgéppel tömörítjük. Az 1%- os hosszanti és keresztirányú lejtőt kötelező kialakítani a víz elvezetése érdekében.

A burkolat vágásának elkerülése érdekében a lerakást egy 90 fokos szögben vagy minél hosszabb, a szegélyekkel párhuzamos egyenes vonalban kezdjük, amely irány jelet fog majd jelképezni. A végső réteg szintezéséhez fémcsövek (3-6 mm átmérőben) és (0-8 mm) sóderkavics használata ajánlott.

A csöveket a szegélyekhez viszonyítva párhuzamosan rakjuk le, levonva a burkolat vastagságát, figyelemmel tartva az esővíz elvezetésére kialakított lejtőt vagy a vízelvezetők felé irányítva, ha léteznek. A fugát alumínium egyengetőléccel simítjuk.

A burkolat lerakása közben kötelező a minimum 2 mm fuga kialakítása, a hosszanti és keresztúti fugák betartásával. A fugavonal lézerrel könnyen tartható, amennyiben a külső viszonyok megengedik, vagy legalább 3 m hosszú zsineg segítségével, amely a burkolt platform egyenletességét is követi.

A kellemes és természetes kinézet és a színek homogenizálása érdekében a lapokat külön raklapról keverendők össze. A burkolat igazítása a környezethez a kívánt méretre való vágással, gyémántos sarokcsiszoló koronggal vagy nedves vágószerszámmal történik.

A lapokat egymás mellé helyezzük a betonaljzat rétegre és gumikalapáccsal finoman beveregetjük.

A burkolat teljes lerakás után gumi hosszabbítóval kötelezően felszerelt lapvibrátoros tömörítővel tömörítünk. A tömörítést akkor végezzük, ha a platform száraz, hosszanti és keresztirányban, legalább kétszer.

Ragasztás vasbeton lapra

Ez a legnépszerűbb és legtartósabb módszere a STAR STONE kőlapok lerakásának

Félszáraz betonaljzat

A hasznosat a költségkíméléssel egybekötő megoldás

A STAR STONE termékek előnyei

Termékeinkbe épített technológiák

ico-star-stone-power

01. STAR STONE - Power

A legjobb adalékanyagok termelési folyamatában való felhasználásnak köszönhetően a termékeink utánozhatatlan ellenállását biztosítja, ezáltal kitűnő ellenállású és tartós termékeket hozhatunk létre

ico-star-stone-protect

02. STAR STONE - Protect

A termelési folyamat során háromdimenziós erősítést használunk fel a termék teljes tömegében. STAR STONE Protect a feszültség és összehúzódások miatt keletkezett repedések és hasadások megjelenését küszöböli ki, jelentősen növeli a használati és fagyás-kiengedés ellenállást.

ico-star-stone-clean

03. STAR STONE - Clean

A termékek tisztasága sokkal könnyebben megőrizhető, mivel a kosz nem ragad a felületre. A foltok, rágógumi vagy egyéb, már száraz anyagok eltávolítása sokkal könnyebbé válik, mivel a termékek teljes egészükben áthatolhatatlanok.

ico-star-stone-reala

04. STAR STONE - Real

A természetes textúrák kiemelkedő másolási erejének köszönhetően a STAR STONE termékek a természetes kőanyagok legvalódibb alternatíváját képviselik, prémium minőségi anyagokat eredményezve, amelyek a piacon levő anyagok közül a legtöbb és legrészletesebb részleteket képesek reprodukálni.