Modern falburkolat ötletek, a tapétán túl

Ha falburkolatról beszélünk, akkor legtöbben még ma is a tapétára vagy a csempére gondolnak. Pedig ezeken túl még sok kreatív és nagyon mutatós megoldás létezik. Ezért most olyan modern falburkolat ötletek és tanácsok összegyűjtésével készültünk, amikkel könnyedén varázsolhatja otthonát egyedivé és hangulatossá. 

A falburkolatok fontossága

A falburkolatok egyre népszerűbbek a modern építészetben, mivel segítségükkel könnyedén megteremtjük a helyiségben azt a hangulatot, amire vágyunk. Lehetővé teszik a belső tér egyedi és esztétikus megjelenését, miközben védelmet nyújtanak a felületek számára. Emellett a falburkolatok javíthatják a helyiség akusztikáját, és védhetik a falakat a károsodásoktól.

Ha modern falburkolatokról beszélünk, akkor számos lehetőség közül választhatunk - ebben a bejegyzésünkben két különleges megoldást mutatunk be. 

Modern falburkolat ötletek az otthonos kialakításért

Modern falburkolat ötletek kőből 

A kő már hosszú évszázadok óta díszíti és szigeteli otthonunk falát nemcsak kültéren, de beltéren is. Éppen ezért egyáltalán nem meglepő, hogy napjainkban is egyre több helyen találkozhatunk kőburkolattal, ami nagyon esztétikus és modern megjelenést kölcsönöz a tereknek. Például egy impozáns kőburkolat a nappaliban, nagyon elegáns benyomást kelthet, de akár az előszobában elhelyezve is kreatív megoldásokkal találkozhatunk. 

Emellett számos előnnyel rendelkeznek, mint például:

  • Könnyedén ellenáll a környezeti viszontagságoknak (pl. pára és szárasság)
  • Egyszerűen tisztítható és karbantartható
  • Mivel tűzálló, ezért a konyhába is remek választás
  • Alkalmazása növelheti az ingatlan értékét
  • Széles választék áll belőle rendelkezésre, ezért segítségükkel teljesen egyedi környezetet alakíthat ki 

Sőt, a Start Stone széles falburkolat kínálatában még kőhatású beton burkolatokat is talál, amelyekkel rendkívül stabil és masszív szerkezeti integritást érhetünk el. Használatukkal egy szempillantás alatt nemcsak modern, de luxus hatást kölcsönözhetünk otthonunknak. Ezek a burkolatok rendkívül tartósak és könnyedén ellenállnak a szélsőséges időjárási körülményeknek is, ezért kültéren is kiválóan alkalmazhatók. 

Alacsony karbantartási igényük miatt pedig még azok számára is jó választás lehet, akik a későbbiek során nem szeretnének nagyobb figyelmet fordítani a karbantartási feladatokra. Ezek a betonburkolatok ugyanis szinte semmilyen ápolást nem igényelnek. 

Modern falburkolatok téglából

Napjaink modern hangulatú ingatlanjaival nemcsak elegáns kivitelben találkozhatunk, de van, hogy indusztriális, vagy éppen rusztikus, vidéki hangulatot árasztó, nagyon otthonos lakásokkal is. Hogy melyiket választjuk, ez már csak a köré varázsolt bútorzaton múlik. Ezt a kellemes hangulatot pedig legegyszerűbben tégla burkolattal tudjuk elérni. 
Ugyan elsőre mindenkinek a tipikus, pirosas színe ugrik be, ma már számos egyéb árnyalatban is pompáznak. Széleskörű felhasználásával pedig valóban egyedi környezetet hozhat létre otthonában: a letisztult megjelenéstől egészen a rusztikus hangulatig számos textúrájú és kinézetű fal varázsolható belőle. 

Előnyei közé sorolható, hogy: 

  • Könnyedén felhelyezhető
  • Jól tisztítható, ezért nem kell bajlódni a karbantartásával
  • Rendkívül időtálló és tartós, így hosszú éveken keresztül nyújt biztos megoldást
  • Tűzálló, ezért tökéletes burkolat lehet konyhákban is, akár tűzhely fölé
  • Az apróbb kopások sem rontják a megjelenését, sőt erősítik a rusztikus hangulatát

Ha prémium minőségű falburkolatra van szüksége, akkor keressen minket bizalommal vagy kérjen ajánlatot!